Když portál JenPráce.cz nabízí práci, tak ji vlastně nenabízí

Pokud někdy budete hledat novou práci, zřejmě využijete některý z internetových pracovních portálů. Je jich k dispozici spousta, například Jobs.cz, prace.cz, EasyPrace.cz, JenPrace.cz, Jooble, indeed a další. Na to, jací lidé v jednom z nich pracují a zda a jaká se přes takové portály dá sehnat práce, se nyní podíváme.

Prostor pro Váš odkaz

K čemu jsou pracovní portály?

Pracovní portály jsou tu od toho, aby nám pomáhaly najít práci. Alespoň tedy tak se prezentují. Dá se v nich filtrovat podle našich preferencí, dá se u nich nastavit zasílání e-mailů s nabídkami dle našich požadavků, dá se do nich vložit životopis, aby samy firmy shánějící zaměstnance mohly najít nás. Občas se také může stát, že nám někdo přímo z pracovního portálu zavolá s nabídkou práce, na kterou bychom se podle něho hodili, anebo zaměstnanci daných portálů využívají k prezentaci nabídek sociální sítě. Co se ale stane, pokud pracovní portál lže?
 

Co ale když narazíte na šmejda?

Prostřednictřvím facebookové skupiny pod názvem Práce a Brigády portálu JenPráce.cz jsme se rozhodli zareagovat. Jednalo se o pozici telefonního operátora/ky přímo pro pracovní portál JenPráce.cz. „Přidej se do týmu pracovního portálu http://xn--jenprce-lwa.cz/ Obsadíš volnou židli v partě našich konzultantů.“ Tak bylo uvedeno v textu příspěvku. Po rozkliknutí odkazu nabídky (pokud již nebude aktuální, screen nabídky je přílohou článku) jsme si mohli mimo jiné přečíst následující: „To rádi slyšíme, protože právě do našeho obchodního týmu hledáme novou posilu na pozici Telefonní operátor/ka pro pracovní portál JenPráce.cz. Budeš jednat telefonicky s klienty, kteří hledají nové kolegy, a to za účelem nabídky pracovní inzerce na portále JenPráce.cz.“ I když bylo dané volné místo ve firmě Coweo Technologies s.r.o., z inzerátu bylo velmi patrné, že by zájemce o pozici pracoval v projektu pracovního portálu JenPráce.cz. V nabídce byla uvedena také možnost občasně pracovat z domova. Proto dotaz Martina Mojmíra Böhma, zda JenPráce.cz nabízí také nějakou pracovní pozici se 100% homeoffice, nebyl tak daleko od věci. Odpověď JenMíši z JenPráce (později změněno na nefungující odkaz) byla též přívětivá.

Martin Mojmír Böhm
 
Hezký den. Máte pozici na 100% homeoffice pro VŠ a spolehlivého člověka se zkušenostmi?

Práce a Brigády
 
Martin Mojmír Böhm Hezký den, v současné době 100% homeoffice nemá žádný z kolegů. Pokud byste však s naším portálem rád spojil své síly, napište nám přes odpovědní formulář k této pozici, připojte CV a napište, o jaký typ pracovní pozice byste měl zájem a třeba se nám podaří něco vymyslet . Krásný den, JenMíša z http://xn--jenprce-lwa.cz/

Vše tedy bylo provedeno dle pokynu JenMíši a do tohoto kroku bylo vše v pořádku.

Hezký den,
reaguji na komentář JenMíši u facebookové nabídky této pozice, ve kterém uvedla, že mám tímto způsobem zaslat svůj životopis a že se pro mne pokusíte vymyslet pracovní pozici na 100% homeoffice. Byla to odpověď na otázku Martina Mojmíra Böhma.
Jelikož se domnívám, že jsem na Vaši pozici možná i více než vhodným uchazečem, tedy pracovníkem s příslušným vzděláním a zkušenostmi, přikládám aktuální CV, k čemuž uvádím, že v rámci homeoffice mám k dispozici vlastní kancelář s relevantním vybavením, resp. technickým zázemím. Pracovat mohu jak na plný úvazek, tak na úvazek částečný či IČO. Stanu se ráda jako spolehlivý a loajální potenciální zaměstnanec členem Vašeho týmu.
Děkuji předem za odpověď.

Cca po 6 dnech od odeslání CV se Martin Mojmír Böhm v podobném vlákně portálu JenPráce připomněl a najednou JenMíša o ničem takovém nevěděla.

Martin Mojmír Böhm
 
Hezký den. Posílali jsme Vám před několika dny CV pro práci pro Vás. Bez odpovědi. Máme tomu rozumět tak, že tady není zájem? Na jméno Martina Böhmová.

Práce a Brigády
 
Martin Mojmír Böhm Dobrý den, moc mě mrzí, že firma zatím nezareagovala. Pokud vám po vyplnění formuláře přišel potvrzovací e-mail z naší strany, firma váš životopis určitě obdržela. Proces výběru nového zaměstnance není jednoduchý a zahrnuje mnoho aktivit, takže se může stát, že se při větším počtu uchazečů o danou pozici reakce na váš zájem o práci opozdí. Věřím, že se s vámi firma v brzké době spojí a domluvíte se na dalším kroku výběrového řízení. Pokud vás však zajímají další detaily, doporučuji se firmě ještě jednou ozvat prostřednictvím jejích zveřejněných kontaktů. Držím vám palce v nalezení nového zaměstnání. JenMíša z http://xn--jenprce-lwa.cz/

Martin Mojmír Böhm
 
Práce a Brigády Vy jste nabízeli pracovní pozici, to Vy jste nezareagovali…

Práce a Brigády
 
Martin Mojmír Böhm My nenabízíme pracovní pozici. My jsme jen inzertní portál, jen stránka, kde je reklama na danou pracovní nabídku – nevystupujeme tedy jako personální agentura. Nemáme žádné informace o detailech pracovní pozice, nemůžeme vstupovat do výběrového řízení ani jakkoliv jinak ovlivňovat průběh výběru pracovníků. Veškerá komunikace probíhá napřímo mezi inzerentem a uchazečem. Pokud tedy potřebujete detailní informace ohledně vaší žádosti o pracovní místo, je zapotřebí kontaktovat přímo společnost, která inzerát zadala – tedy Partners Financial Services, a.s. Můžete zkusit využít jejich webové stránky, pokud se s nimi chcete spojit jinou cestou. Děkuji za pochopení a hodně štěstí při nalezení nového zaměstnání. JenMíša z http://xn--jenprce-lwa.cz/

Martin Mojmír Böhm
 
Práce a Brigády Ano? A v tom případě toto včetně diskuze je podle Vás co? https://www.facebook.com/jenPrace.Brigady/posts/pfbid036ZWTg256aDyZYbSBs397TVNckn5ZU26eisdL9ArqqKmvjbcpdUdCxXc3kHLgyqUBl?comment_id=303374239519693

Sami jste si v tomto článku přečetli, že se jednalo o nabídku práce pro portál JenPráce.cz a že sama JenMíša napsala, ať Martin Mojmír Böhm pošle v odpovědi na nabídku práce životopis, na který ona má možnost se podívat a něco vymyslet. A najednou JenMíša zcela otočila, že nemůže nikam vstupovat a nic ovlivňovat. Tak co tohle znamená? Na tuto otázku JenMíša již neodpověděla. Nezareagovala ani v prvotním příspěvku na komentář níže.

Martin Mojmír Böhm
 
Práce a Brigády Poslali jsme Vám CV a Vaší odpovědí bylo, že je Vám líto, ale žena nepostoupila do dalšího kola výběrového řízení. Ale jakého kola jakého výběrového řízení? Vždyť žádné výběrové řízení neprobíhá. Proč Vám máme posílat CV na „třeba se něco podaří vymyslet“, když víte, že tomu tak nebude? A proč nám tady https://www.facebook.com/jenPrace.Brigady/posts/pfbid038AziqPEyyfNnyWcxCeRthAtftqnkFbnzHL4dmdCKmViUaXQPkdSj5Chn9J2unt3Bl?comment_id=1134419977851072&reply_comment_id=952534206413550 píšete, že žádnou pracovní pozici nenabízíte, když v tomto statusu je jasná nabídka pracovní pozice? Já nevím, to myslíte vážně, děláte si z lidí legraci nebo jak?

Dle dalšího komentáře navíc JenMíša z JenPráce.cz zřejmě změnila inzerovanou nabídku práce.

Martin Mojmír Böhm
 
Jakub Jarolímek Aha. http://xn--jenprce-lwa.cz/ inzerát přepsali. Před tím tu bylo zcela jiný text. Tak proto to teď nedává smysl. Místo aby se omluvili, tak zeditovali celý inzerát. Taky pěkní darebáci, koukám.

Práce a Brigády
 
Martin Mojmír Böhm Martine, já se obávám, že vám nerozumím, inzerát má ve správě přímo inzerent, pokud došlo k jeho úpravě, tak čistě z jeho strany. My do něj zasahovat nemůžeme.

Ano, upravovat inzerát možná může pouze inzerent, ale facebookovou skupinu Práce a Brigády zcela ovládá portál JenPráce.cz.

Martin Mojmír Böhm
 
Práce a Brigády To je v pořádku. Pochopil jsem, že věcem a procesům u vás nerozumíte. Děkuji za diskuzi. Hezký den.

Práce a Brigády
 
Martin Mojmír Böhm Je opravdu s podivem, na základě čeho jste tuto domněnku vydedukoval. Děkuji vám za zpětnou vazbu. Krásný den, JenMíša z http://xn--jenprce-lwa.cz/

Martin Mojmír Böhm
 
Práce a Brigády Je opravdu s podivem, že si neprokliknete odkaz a nezareagujete přímo na danou věc. Možná bych firmě navrhoval někoho trošku zodpovědnějšího a serióznějšího než Vás, JenMíšo… Zbytečně ochuzujete firmu http://xn--jenprce-lwa.cz/ o příjmy. Krásný den i Vám.


Jak vidíme, v pracovním portále JenPráce.cz pracují velice zvláštní zaměstnanci. Buď jsou extrémně zapomnětliví, anebo to dělají úmyslně? Každopádně takoví lidé nedělají portálu JenPráce.cz moc dobré jméno a zaměstnavatel by měl práci svých podřízených pravidelně kontrolovat. Zvlášť to, jak prezentují jeho firmu na největší a nejpoužívanější sociální síti v ČR. Nebo o tom zaměstnavatel JenMíši ví? Těžko říct. Zvláštní to firma, to se musí nechat.
 

Související prvky

# Otevřená diskuze: https://forum.ictx.cz/viewtopic.php?t=854
# Přiložené důkazy: archiv.ictx.cz (heslo archivu 00001010123*)
# Legenda článku: https://redmine.ictx.cz/issues/786 (admin / 42)
 

Líbí se článek?

Pomozte nám s umořením nákladů na jeho napsání a publikaci, jejichž výši se dozvíte výše z Legendy článku. Čísla účtů nebo QR kód najdete v menu napravo pod Prosbou o podporu. Pro identifikaci příspěvku uveďte do zprávy pro příjemce text „DAR DDCZ 32025”. Tím projevíte reálný zájem a podpoříte nači činnost. Děkujeme!
 

Nelíbí se článek?

„Zkorumpujte” nás! Ozvěte se přes kontaktní formulář s návrhem ceny za jeho odstranění, eventuálně s návrhem ceny za to, že se tématu nebudeme věnovat vůbec. To třeba i anonymně. Není nic, na čem by se nedalo domluvit. Peníze budou použity pro jiná témata. Ostatně tak to přeci v kapitalismu chodí, nebo ne?

Martina Koťarová

je zejména korektorka, matematička a amatérská fotografka. Má ráda děti, faunu a zkrátka vše živé. Jejím přáním a snem je nastolení takové společnosti, ve které bude panovat porozumění, úcta jednoho k druhému, respekt k přírodě a zdravé sebevědomí, čemuž se nejvíce podobá Ekonomika založená na přírodních zákonech / zdrojích prezentovaná Hnutím Zeitgeist.